Sunday, August 13, 2006

Nepotism på UD!

Samhällsbyggnadsminister Mona Sahlin har en dotter vid namn Ann-Sofie Sahlin. Ann-Sofie fanns sig själv mitt i en mindre UD skandal i februari 2005, när det visade sig att den Svenska ambassaden i USA bjudit henne och hennes morsa på middag medan Ann-Sofie pluggade i Washington.

Men det intressanta är att Ann-Sofie något senare får en väldigt trevlig assistenttjänst på ambassaden i Washington. Vem är ambassadör om inte mammas f.d. Kollega Gunnar Lund och vem är hon assistent till, jo Peter Wahlqvist, kulturråd i Washington, stadsteaterns förre chef och personligt vän till Anna Lindh som var en personlig vän till Sahlin.

24 Comments:

Blogger Monster said...

Du har redan hamnat på Aftonbladets nätupplaga o har hamnat högt upp på sossarnas 'åh du är en sån knasboll o vi alla är är rasande'-lista.. bra jobbat:)

11:32 PM

 
Blogger Kontorsmyran said...

Job well done!
Tycker vi svenskar måste bli bra mycket hårdare mot våra politiker!

Idag kan de göra vad somhelst utan att behöva avgå. Skulle de sen avgå så får den en sån pension att de aldrig mer behöver arbeta.

Sen ska vi glömma våra kära lilla Bodström som drömmer om att övervaka varenda individ i Sverige pga de stora terroristhoten mot oss!

12:02 AM

 
Blogger Mr. Omar Ud-Din said...

Oj, märkligt att du inte ser några nepotistiska samband när Kronprinsessan, trots sin dyslexi, får plats på UD:s diplomatprogram.

Eller när SVT & TV4 väljer att anställa journalisternas släktingar när tjänster ska tillsättas.

- Men det är så klart enklare att ljuga ihop en story om såssar än att dra fram ett verkligt problem.

12:17 AM

 
Blogger zipper said...

Välinformerat och klockrent. Grattis.

Eftersom tjejen nu har en offentlig anställning skulle det vara mycket instressant att få veta hur många andra som sökte denna plats och vilka meriter dessa hade.

Fick någon överhuvudtaget chansen det är frågan?

Eller är hon klassens ljus?

12:37 AM

 
Blogger Erik said...

Helt sant!
http://ohelig.blogspot.com/2005/10/korruptionen-den-viktigaste-valfrgan.html

12:38 AM

 
Blogger annalena brych said...

Hitta hit genom aftonbladets nättidning och blev nyfiken.

Regeringen är en maffiarörelser och borde sitta bakom låsta dörrar på någon anstalt. Dom är ju grovt kriminella.
Tycker ditt blogginlägg är superbra, fortsätt med att belysa våra politiker.
Ha det gott, AnnaLena

1:42 AM

 
Blogger Tobias said...

Det är alltid behövligt att granska tillsättningar. Misstänkt nepotism ska man gräva i. Men att bara direkt anta att en Sahlin-dotter får jobbet för att mamma-Sahlin fixat det är att göra det för enkelt för sig. För något annat än en gissning är det inte du bygger ditt inlägg på från vad jag ser. Hur mycket vet du *egentligen* om tillsättningen?

Jag skriver "du" hela tiden som om jag visste vem du var -- men det gör vi ju inte. Var finns sidan som berättar vem du är? Anonyma bloggar är bland det tristaste som finns.

Så träd fram.

2:17 AM

 
Blogger LLoyd Cool said...

Bara ett inlägg och redan på Aftonbladets nätupplaga... Hur gick det till?
Lite journalistisk frihet?

2:20 AM

 
Blogger /M said...

Intressant, men inte förvånd, kanske besviken.
Man kan fundera på hur hela systemet är uppbyggt egentligen.
Var går gränsen för vad man kallar nepotism, vid släktingar eller vän...?
Ta tex ministrarnas stolar som verkar vara som den hederliga barnleken med stolar och musik som spelar men med undantag för att man tar bort stolar. Jag funderar ofta på hur man kan sitta på olika ministerposter och sköta det jobbet. Jag menar... är man bra på piano så är man för den skull inte bra på cello, även om man är väldigt musikalisk. Med detta "system" så får vi vänja oss vid att mediokra ledare på de för landet viktigaste posterna. Jag anser inte att dessa jobb bara kan skötas rent byråkratiskt utan man måste ha ett brinnande intresse för detta och vilja kämpa för och stå upp för sin sak. Kanske dags att släppa in nya spelare på planen låta sina trötta VÄNNER vila.

2:46 AM

 
Blogger Madness,madness said...

Haha, vad bra gjort av dig, var skönt att se det här högst upp på ab:s nätupplaga. Det behövs betydligt mer bevakning av politikerna..

3:03 AM

 
Blogger nyarom said...

Det som inte enbart är intressant utan även skrämmande är hur reaktionen på dem ganska sakliga anmärkningen du gör blir.

4:28 AM

 
Blogger Al Von Såberg said...

Skulle detta vara något nytt eller speciellt.

Jag stöder inte Mona Sahlins åsikter eller hennes partitillhörighet men...

Detta förekommer ju till ännu högre grad inom näringslivet. Jag är övertygad om att det inte är så vanligt förekommande att föräldrar lägger sig i så mycket som man verkar tro här.

Det är nog så att man kollar upp personerna man tänker anställa. Är man "född med silversked i mun" så har man också fötts in i ett enormt kontaktnät. Detta ser så klart företagen en möjlighet att utnyttja.
--Nepotismen föder sig själv.--
Lika ofta utnyttjar "barnen" dessa fördelar genom att strategiskt nämna att man gjorde sommarpraktik på Rosenbad. Heter man sedan Sahlin så...ja, så rullar det på...

5:21 AM

 
Blogger Nisse Hult said...

Hej

Istället för att gå på Monas dotter är det väl mer intressant att se hur mycket obetalda P-böter damen har.

6:14 AM

 
Blogger Pidda said...

Den här skandalen är väl mest fånigt.
Dottern har fått tre månaders underbetald praktik på ambassaden. Säkert spelar det roll att man visste "vem hon var". Men vad gör det?

6:19 AM

 
Anonymous Anonymous said...

Bra jobbat.Fortsätt gärna att avslöja den korrupta socialdemokratin och dess rövslickande medlöpare! Kommer själv att lägga ut en artikel om den vedervärdige Rebecka Pehrsson i Kävlinge Arbetarekommun (hennes olovloga bilkörningar,kronofogdsärenden mm).Fortsätter svenska folket att rösta med fötterna har vi denna kvinna i riksdagen i höst. Arma fosterland!!!

6:42 AM

 
Blogger Isvaken said...

Grattis

7:21 AM

 
Blogger Isvaken said...

Grattis! Till detta Scope.
Tyvärr så finns det säkert mer. Nu får ju fru Sahlin ont i magen stackaren, undrar hur många ungdomar som gjort provet och sökt tjänsten som inte har ont i magen. Men det kanske är ont i magen efter att ha ätit Toblerone. Konstigt att det finns andra ambassader som lägger ut beslut och annons om lediga tjänster men, det är ju inte i "hatlandet" USA. Konstigt att man skäller så mycket på USA när man sedan vill man dit o arbeta eller studera Jo Jo som Palme gjorde Skällde på Amerika men studerade där själv. Nepotismen börjar minst sagt lukta inom SAP. Men tror man att man är utvald av någon och oersättlig så får man väl hybris. SAP börjar snart bli som en ledande religionen i Sverige. Inte konstigt när GP vill bli präst eller...

7:30 AM

 
Blogger Undertecknad said...

Vilken korkad inställning till livet. Du verkar inte ha god kontakt med hur samhället fungerar och hur man söker arbete. Kontaktnätet är bland det viktigaste man har och den skall man använda. Detta har Ann-Sofie Sahlin gjort, och plötsligt kallas det nepotism!!!? Detta är att idiotförklara alla arbetssökande svenskar. Urbota korkat.

Och hur fungerar journalister och andra bloggare? Jo helt hysteriskt. Man länkar hit och skriver artiklar i tidningar. Vad säger detta om samhället? Jo, att myter och lögner är skönare än sanningen.

Vakna upp svenskar. Ann-Sofie Sahlin har gjort helt rätt. Smarta människor kommer långt, korkade människor skriver avundsjuka inlägg i bloggar.

Niklas Hermansson
http://arbetsloss.blogspot.com/

7:52 AM

 
Blogger fluke said...

Det är möjligt att du har rätt.
Det är möjligt att du har fel.
Det är även möjligt att du yrar.

Det kvittar dock eftersom du inte presenterar något som helst fakta och gömmer dig bakom en anonym blogg. Om du förväntar dig att någon ska ta något du skriver på allvar så måste du tyvärr (för din del alltså) stå upp för dina åsikter.

I den nuvarande formen så har den här bloggen noll trovärdighet och är bara en kvasipopulistisk ryktesspridare.

Däremot håller jag med dig i princip - nepotism är ett otyg och skall bekämpas.

8:22 AM

 
Blogger Abster said...

Att sossarna ägnar sig åt nepotism är inget nytt men det gör det inte mindre upprörande.

Arbetarpartiet borde föregå med gott exempel och föra samhället mot en meritokrati och inget annat. Men makt korrumperar och varför skulle de här socialdemokraterna, andra generationens politisk nyadel, fungera annorlunda än resten av mänskligheten?

Jag hoppas att borgarna vinner så att vi åtminstonde kan rensa ut lite bland alla kompisutnämnda myndighetsdirektörer.

1:52 PM

 
Blogger Matte said...

Mycket bra att detta tas upp. Om Sahlin inte har något att dölja behöver hon inte ha ont i magen. Hon ska inte tala om för journalister och svenska folket vad som ska undersökas. Hennes "barn" är 28 år (!) och ska inte lämnas i fred i större grad än vad någon annan misstänkt brottsling ska. Lägg korten på bordet. Fram med vilka andra som sökt tjänsten. Hur har urvalet gjorts. Är det fusk så är det bedrövligt och skall beivras!

5:17 PM

 
Blogger gunde said...

Och som en händelse startades en helt ny blogg, bara för att släppa detta "stora avslöjande".
Trovärdigt? Nja... till vilket partikansli kan denna spännande historia spåras?
Buckle your seatbelts Dorothy, pajkastningen har accelererat till en ny nivå.
Bara att säga grattis till att ni fått in "nyheten" på AB.

5:59 PM

 
Blogger Pidda said...

Och nu är det någon idiot som tror att det är olagligt att få en praktikpalts för att man är dotter till en minister...
Håhåjaja

5:12 AM

 
Blogger Manfred E said...

Nya rykten om Göran/Anitra...

Hej, enligt min bror som jobbar inom skattemyndigheten så har det
utövats påtryckningar mot den kvinnliga handläggare vid skatteenheten i Uppsala som handlagt Persson/Steens begäran om att få mantalsskrivas på det nya
godset Torp i Sörmland istället för i Stockholm. Påtryckningarna
skall ha kommit från riksskatteverkets chefer i stockholm (Anitra Steens gamla kolleger!) som lär ha sagt åt handläggaren att släppa igenom ärendet utan att ta hänsyn till de frågor som handläggaren enligt tjänstebeskrivningen måste ställa ("var tillbringar ni regelbundet
> dygsnvilan?" etc.).

När handläggaren vägrat, begärt skriftligt på det som man sagt åt henne att göra och t o m hotat säga upp sig om hon tvingas bryta mot reglementet har ingen vågat stå för det begärda och backat.

12:11 AM

 

Post a Comment

<< Home